Stappenplan....

Leuk dat je interesse hebt in letterpress drukwerk.

Heeft u de info gelezen op 'Alles over Letterpress'? En misschien al een mooi idee voor een ontwerp? Of heeft u een mooi ontwerp gezien op onze website? Goed om onze werkwijze hieronder door te lezen.
 

Wil je eerst een pakketje met voorbeelden ontvangen, om de kwaliteit van de kaarten te bekijken? Letterpress Studio kan altijd een pakketje opsturen. Hier zitten voorbeelden in van eerder gedrukte kaarten, dit kunenn andere voorbeelden zijn dan die op de website staan of andere gebruikte kleuren. Het pakketje geeft een goed beeld van letterpress drukwerk en het papiersoort waarop gedrukt wordt. Je kunt dit pakketje vrijblijvend aanvragen bij 'contact'  Je ontvangt dan binnen een paar dagen een pakketje met voorbeelden thuis.

Bent u op de hoogte van deze drukwerktechniek en heb je op onze website een ontwerp gezien die je mooi vindt? Of heb je zelf een idee voor een afbeelding? Mail ons dan je ideeën, tekst en wensen voor het ontwerp.  Houd bij het ontwerp wel rekening mee dat een letterpress ontwerp zich kenmerkt door een eenvoud in vorm en kleur. (geen foto’s, maar afbeeldingen met scherpe lijnen en vormen). Wij kunnen overigens veel omtoveren tot een bruikbaar letterpress ontwerp, je ideeën eerst doorspreken telefonisch en informeren naar de mogelijkheden kan natuurlijk ook.


Als het ontwerp bekend is en we ook weten in hoeveel kleuren de kaart gedrukt moet worden en of deze enkelzijdig bedrukt is of dubbelzijdig bedrukt, dan is het ook mogelijk om een offerte te maken. Letterpress heeft overigens wel prijzen op de website, om al een idee van de kosten te geven. De genoemde prijzen zijn ter indicatie en gebaseerd op de ontwerpen die hier op de website staan.

- Als we de offerte gemaakt hebben en alle keuzes zijn gemaakt voor wat betreft drukwerk kleur en drukzijde, dan gaan we aan de slag met het digitale ontwerp. Deze mailen we als deze klaar is. Als er wijzigingen zijn dan is dat geen probleem om dit tussendoor aan te geven, juist fijn om het digitale ontwerp helemaal in orde te hebben voor de geboorte. Als het zover is dan zijn alleen de ontbrekende geboortegegevens nodig. Soms is het ook al mogelijk om één kant van de kaart (als hier geen geboortegegevens op staan alvast te drukken, dit scheelt straks in de levertijd van de kaarten. Dit doen we uiteraard alleen op in overleg.

De enveloppen kunnen vooraf verstuurd worden.

- Als het digitale ontwerp naar wens is, de enveloppen verstuurd zijn dan is het wachten op de kleine!

- Is de kleine geboren is, dan is het beste om de geboortegegevens te mailen. Wij passen het digitale ontwerp aan en sturen deze voor controle terug via de mail. Na jullie akkoord gaan we aan de slag. We maken eerst de drukwerk platen, deze zijn per kleur van jullie ontwerp. Daarna gaan we de kaarten drukken. Deze worden per stuk gedrukt en hebben een droogtijd. De levertijd van het hele proces is circa 3 tot 5 werkdagen. Dat proces is helaas niet te versnellen en hangt ook af van het hoeveelheid kaarten en het aantal drukgangen.

De kaarten worden altijd verstuurd met TNT (aangetekend) met een track en trace nummer. Als het pakket verstuurd is sturen we een mail met de track en trace gegevens. Fijn als we via de mail op de hoogte gehouden worden als het pakket goed aangekomen is.

—-

Als er na het lezen van bovenstaande werkwijze nog vragen zijn of als je wil weten of jouw ideeën geschikt zijn voor letterpress? Stuur ons dan een mailtje, info@letterpressstudio.nl